Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι το σεξ είναι ευεργετικό για την υγεία του άνδρα.

Μάλιστα, τόνισαν πως η συχνή εκσπερμάτωση είναι πιθανότατα ο βασικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη.

Τροποποιήσιμος θεωρείται ένας παράγοντας κινδύνου όταν είναι στο χέρι μας να μεταβάλλουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης μιας πάθησης μέσω αλλαγών στις καθημερινές μας συνήθειες, όπως η διατροφή και η σωματική άσκηση.

Μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2004 στην επιθεώρηση JAMA ήταν από τις πρώτες που υπέδειξαν ότι η συχνή εκσπερμάτωση συσχετίζεται με το μειωμένο κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη.

Οι ερευνητές επεκτείνουν αυτά τα ευρήματα και επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση της εκσπερμάτωσης βάσει ποιοτικών δεδομένων και συγκεκριμένα στοιχείων που αφορούσαν σχεδόν σε 32.000 άνδρες και που κάλυπταν συνολικά διάστημα 18 ετών.

Τι εννοούμε όταν λέμε «συχνή» εκσπερμάτωση και πόσο μειώνεται ο κίνδυνος

Οι αναλύσεις των ερευνητών υπέδειξαν ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε ποσοστό 20% σε σύγκριση με άνδρες που έφταναν σε οργασμό 7 με 8 φορές το μήνα.

Η συχνότητα εκσπερμάτωσης φαίνεται να είναι λοιπόν αντιστρόφως ανάλογη του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη. Έτσι, οι ερευνητές εκτιμούν πως ο αριθμός 21 δεν αποτελεί «στόχο», αλλά είναι ενδεικτικός της ευεργετικής επίδρασης του οργασμού στην υγεία του άνδρα.

Tags: