Μπορεί τα φρούτα και τα λαχανικά να κάνουν καλό στην υγεία μας, ωστόσο τα φυτοφάρμακα που περιέχονται σ’ αυτά είναι ιδιαίτερα βλαβερά.

Σύμφωνα με τον μη-κερδοσκοπικό  οργανισμό “Environmental Working Group”, τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα είναι τα μήλα, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, οι φράουλες, τα σταφύλια, το σέλερι, το σπανάκι, οι κόκκινες πιπεριές, τα αγγούρια και οι ντομάτες  τύπου “cherry” (ντοματίνια).

Αντίθετα το αβοκάντο, το καλαμπόκι, ο ανανάς, το λάχανο, ο αρακάς ο  κατεψυγμένος, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, το μάνγκο, η παπάγια, τα ακτινίδια, οι μελιτζάνες, το γκρέιπφρουτ, το πεπόνι, το κουνουπίδι και οι γλυκοπατάτες έχουν τα λιγότερα φυτοφάρμακα.

 

ΠΗΓΗ: www.ewg.org/foodnews

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eίστε άνω των 50 ετών; Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε

Tags: