Μία έρευνα που έρχεται σε αντίθεση με αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζαμε είδε το φως της δημοσιότητας.

Ερευνητές από τη Βρετανία, τη Δανία και την Ολλανδία, με επικεφαλής τον Τζινγκ Γκούο του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα γαλακτοκομικό προϊόντα δεν ανεβάζουν την χοληστερίνη και άρα δεν συσχετίζονται με το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Η δημοσίευση έγινε στο ευρωπαϊκό περιοδικό επιδημιολογίας European Journal of epidemiology και αφορούσε 29 έρευνες που έγιναν σε δείγμα  939.000 ανθρώπων από όλο τον κόσμο τα τελευταία 35 χρόνια.

Μπορεί η έρευνα να έδειξε πως τα γαλακτοκομικά δεν είναι βλαβερά για τον οργανισμό όμως αυτό δεν σημαίνει πως κάνουν και καλό. Μάλλον από μία ηλικία και μετά δεν προσφέρουν τίποτα.

 

Tags: