Της μόδας έχει γίνει το σούσι και όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι άνθρωποι το έχουν εντάξει  στις διατροφή τους.

Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που το καταναλώνουν δύο ή και τρεις φορές την εβδομάδα, σου έχουμε πολύ κακά νέα.

Ένας άνδρας 32 ετών  από τη Λισσαβώνα, έφαγε σούσι και λίγες ώρες μετά είχε έντονο στομαχόπονο και τάση για εμετό.

Οι γιατροί διέγνωσαν πως αυτό το έπαθε από ένα παράσιτο, το Anisakis simlex, το οποίο εισβάλει στον οργανισμό ύστερα από την κατανάλωση ωμών ψαριών.

Ο νεαρός είχε ένα μακρύ σκουλήκι μέσα στο στομάχι του, το οποίο και του αφαίρεσαν χρησιμοποιώντας ένα ειδικού τύπου δίχτυ.

Οι ίδιοι γιατροί διέγνωσαν πως έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ανισακίασης στην Ιαπωνία όπου οι κάτοικοι συνηθίζουν να καταναλώνουν ωμό ψάρι.

Τα πιο επικίνδυνα από αυτά είναι ο  σολομός του Ατλαντικού και η θαλάσσια πέστροφα.

Όσο για το τι προτείνουν για την προστασία μας; Να αφαιρούμε τα εντόσθια, να τα καταψύχουμε για τουλάχιστον τέσσερις μέρες και να το μαγειρεύουμε  καλά προτού το καταναλώσουμε.

Tags: