Μπορεί το πρωινό να είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και οι ειδικοί να επισημαίνουν πως είναι απαραίτητο, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως πρέπει να τρώμε ό, τι βρούμε μπροστά μας.

Αν προσέχετε όχι μόνο την σιλουέτα αλλά και την υγεία σας, αποφύγετε να καταναλώσετε τα παρακάτω!

ΜΠΕΙΚΟΝ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ-ΖΑΜΠΟΝ

Πείτε όχι στο μπέικον, στα λουκάνικα και στο ζαμπόν. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας τόνισε  πως τα επεξεργασμένα κρέατα μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

Αν θέλετε να φάτε δημητριακά με γάλα, αποφύγετε τα ζαχαρούχα αφού ανεβάζουν το ζάχαρο ενώ παράλληλα προκαλούν και κυτταρίτιδα.

ΝΤΟΝΑΤΣ-ΠΑΣΤΕΣ-ΚΕΙΚ

Επίσης, όση όρεξη κι αν έχετε για γλυκό, μην επιλέξετε ντόνατς ή έτοιμα γλυκά. Τα παραπάνω έχουν λευκό αλεύρι αλλά και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης με αποτέλεσμα να αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος.

ΜΑΦΙΝΣ 

Όσο κι αν λαχταράτε  τα μάφινς, θα πρέπει να τα αποφύγετε αν δεν θέλετε  να πάρετε  άχρηστες θερμίδες και να εμφανίσετε κυτταρίτιδα.

 Δυστυχώς περιέχουν λευκό αλεύρι, λάδι,  βούτυρο και πολλή ζάχαρη.

ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Τέλος μπορεί να θεωρείτε ότι τα γιαούρτια με τις γλυκαντικές ουσίες είναι light ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα εν λόγω γιαούρτια έχουν  τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και άλλα χημικά προϊόντα γι’ αυτό καλύτερα να προτιμήσετε τα απλά γιαούρτια με τα χαμηλά λιπαρά.

 

Tags: