Αν νομίζετε ότι ένας χορτοφάγος δεν μπορεί να φάει πολλά και διαφορετικά πράγματα σε ένα Πασχαλινό τραπέζι, γελιέστε!

Αν είστε εσείς ο οικοδεσπότης και έχετε στραφεί στην χορτοφαγία ή αν οι καλεσμένοι σας είναι χορτοφάγοι, μπορείτε να τους φτιάξετε πολλά και νόστιμα πράγματα.

Φτιάξτε μαγειρίτσα όμως αντί για εντόσθια  βάλτε μανιτάρια. Έτσι και την παράδοση θα τηρήσετε και δεν θα ανεβάσετε τη χοληστερίνη σας στα ύψη.

(Μπιφτέκια από μαύρα φασόλια)

Για κυρίως πιάτο μπορείτε να φτιάξετε λίγο χορταράκι με κεμπάπ σόγιας και πατατούλες στο φούρνο, μπιφτεκάκια από μαύρα φασόλια, τορτίγια με μπιφτέκι λαχανικών, σουβλάκια λαχανικών ή μανιταριών, μανιτάρια στιφάδο, πατάτες ογκρατέν, πατάτες γεμιστές με κιμά σόγιας αλλά και μία υπέροχη κολοκύθα γεμιστή με ξηρούς καρπούς και μυρωδικά.

(Κεμπάπ σόγιας με χορταράκι και πατατούλες)

(σουβλάκια λαχανικών με χαλούμι)

(Σουβλάκια με μανιτάρια και λαχανικά)

Αν πάλι δεν είστε εσείς ο οικοδεσπότης αλλά ο καλεσμένος και μάλιστα σε σπίτι κρεατοφάγων μπορείτε  να φάτε αρκετή σαλάτα, πατάτες, διάφορες πίτες όπως χορτόπιτες, μανιταρόπιτες και πρασόπιτες.

(Στιφάδο με μανιτάρια)

Της Δέσποινας Μαλέλη

Tags: