Πολύς κόσμος νηστεύει 40 μέρες για να μπορέσει να κοινωνήσει το Μεγάλο Σάββατο.

Η νηστεία δεν βοηθά μόνο στο να εξιλεωθούμε από τις  αμαρτίες μας αλλά κάνει καλό και στον οργανισμό μας.

Όπως αποκαλύπτει στο star.gr ο διατροφολόγος Τάσος Παπαλαζάρου μία χορτοφαγική διατροφή μόνο οφέλη για τον οργανισμό μας μπορεί να έχει.

Νηστεία για γερή καρδιά

Η αποχή από το κρέας συνοδεύεται με την μείωση των κορεσμένων λιπαρών «Μία διατροφή χωρίς κρέας συμβάλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και μειώνει κατά πολύ τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν δείξει πως η μείωση ζωικών λιπαρών συμβάλει στην καλή υγεία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Παπαλαζάρου.

Μειώνει τις πιθανότητες του καρκίνου

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός διατροφολόγος, η κατανάλωση κρέατος συνδέεται με την εμφάνιση διάφορων ειδών καρκίνου έτσι η μείωση του λειτουργεί ως ασπίδα για τον οργανισμό μας.

Ρίχνει την αρτηριακή πίεση

Αν έχετε υψηλή πίεση, η νηστεία θα σας ωφελήσει αρκετά αφού, όπως τονίζει  ο κύριος Παπαλαζάρου το κρέας ειδικά το επεξεργασμένο  περιέχει μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Αδυνατίζουμε τελικά με τη νηστεία;

Όσον αφορά την απώλεια κιλών ο γνωστός διαιτολόγος αναφέρει πως συνήθως παχαίνει αφού οι άνθρωποι προκειμένου να χορτάσουν στρέφονται σε τροφές οι οποίες έχουν πολλές θερμίδες. Κάποιες από αυτές είναι οι μακαρονάδες, οι νηστίσιμες πίτες με πολύ λάδι καθώς και κάποια νηστίσιμα γλυκά.

Άρα κάποιος που είναι πολύ αδύνατος μπορεί άνετα να νηστέψει αφού αυτό δεν συνεπάγεται με την απώλεια κιλών.

Της Δέσποινας Μαλέλη 

Tags: