Αναγκαία είναι για τον οργανισμό μας η  πρόσληψη της βιταμίνης D που ρυθμίζει το ασβέστιο και το φώσφορο στο σώμα.

Σε ποια τρόφιμα όμως μπορούνε να τη βρούμε;

Ο σολομός, το σκουμπρί, τα μανιτάρια, το μουρουνέλαιο, το τόνος, οι σαρδέλες, το συκώτι, το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί είναι πολύ καλές πηγές πρόσληψης βιταμίνης D.

H βιταμίνη D μας προστατεύει από τη  σκλήρυνση κατά πλάκας, μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, ενώ λειτουργεί και ως ασπίδα κατά της γρίπης.

Tags: