Κάποιους απαράβατους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται τόσο πριν από την σεξουαλική πράξη όσο και μετά τόνισε η Ελληνική Γυναικολογική Εταιρεία.

Πλύσιμο χεριών

Είναι βασικό τόσο πριν όσο και μετά το σεξ να πλένουμε τα χέρια μας για να σκοτώνουμε τα μικρόβια. Κάτι που όλοι ξέρουμε λίγοι όμως τηρούμε.

Πλύσιμο των γεννητικών οργάνων

Τόσο πριν όσο και μετά από την σεξουαλική πράξη θα πρέπει να καθαρίζουμε την ευαίσθητή μας περιοχή. Οι άνδρες θα πρέπει να καθαρίζουν τα γεννητικά τους όργανα ρίχνοντας άφθονο νερό ενώ για τις γυναίκες ισχύει το παν μέτρον άριστον αφού η υπερβολική καθαριότητα καταστρέφει την ισορροπία του pH.

Προτιμήστε ήπια σαπούνια ή χαμομήλι και όχι υπερβολικά αρώματα.

Αλλάξτε πετσέτες

Μην σκουπίζετε τα γεννητικά σας όργανα με την ίδια πετσέτα με την οποία σκουπίζετε το υπόλοιπό σώμα σας.

Ουρήστε πριν και μετά

Είναι πολύ βασικό να πηγαίνετε τουαλέτα τόσο πριν όσο και μετά την σεξουαλική επαφή. Με αυτόν τον τρόπο φεύγουν τα βακτήρια και τα μικρόβια.

Τα εσώρουχα να είναι καθαρά

Σίγουρα όλες μας θέλουμε να φοράνε ωραία εσώρουχα ωστόσο πρέπει να είναι και καθαρά. Οι λόγοι αυτονόητοι.

Νύχια και αποτρίχωση

Το να είναι το σώμα σας αποτριχωμένο και τα νύχια σας περιποιημένα δεν είναι απαραίτητο μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και για την αποφυγή τραυματισμών.

Προφυλακτικό

Το προφυλακτικό είναι άκρως απαραίτητο όχι μόνο για να αποφευχθεί μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και γιατί οι ασθένειες παραμονεύουν.

Tags: