Το τεστ παπ προστατεύει τις γυναίκες καθώς ανιχνεύει την ύπαρξη ή όχι του ιού HPV  στον τράχηλο και μαρτυρά αν μια γυναίκα έχει προσβληθεί από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Η ελληνική εταιρεία κολποσκόπησης προτείνει πλέον εκτός από το κλασικό τεστ παπ, ένα ακόμα πιο εξειδικευμένο τεστ, το MRNA TEST το οποίο μειώνει στο ελάχιστο ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα.

«Το νέο τεστ έρχεται και βλέπει πότε παράγονται οι ειδικές πρωτεΐνες που παράγουν καρκινογένεση» δήλωσε στο Star ο αντιπρόεδρος Ίσα, Ευριπίδης Μπιλιράκης.

Μαζί με το τεστ παπ το hpv dna test και την κολποσκόπηση που θεωρούνται σημαντικά εργαλεία στην ανίχνευση του καρκίνου, το mrna test έρχεται να δώσει μια πλήρη κάλυψη στη γυναίκα, η οποία θα αντιμετωπίσει σωστά το πρόβλημα της και δεν θα οδηγηθεί σε ένα άσκοπο χειρουργείο.

Η hpv λοίμωξη που ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πολύ συχνά θεραπεύεται μόνος  του. Οι ειδικοί αναφέρουν πως στις νεαρές ηλικίες μια άσκοπη χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του hpv, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην περίοδο της εγκυμοσύνης όπως ο πρόωρος τοκετός ή ο θάνατος του βρέφους.

 

Tags: