Πολλοί αν όχι όλοι συνηθίζουμε το φαγητό που περισσεύει να μην το πετάμε στα σκουπίδια αλλά να το βάζουμε στο ψυγείο και να το τρώμε τις επόμενες μέρες.

Πόσο καιρό όμως μπορούμε να το κρατήσουμε εκεί;

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας  επισημαίνουν πως τα περισσεύματα φαγητού πρέπει να μένουν στο ψυγείο μέχρι το πολύ τέσσερις μέρες καθώς υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

Μάλιστα όπως τονίζουν, μπορεί ένα τρόφιμο να χαλάσει και σε λιγότερες μέρες, κάτι που θα καταλάβουμε από τη μυρωδιά.

Τα ζυμαρικά, οι σαλάτες και τα σάντουιτς αν δεν καταναλωθούν αμέσως θα πρέπει να τοποθετηθούν στο ψυγείο.

Συμπτώματα δηλητηρίασης

Διάρροια

Ναυτία

Ο κοιλιακός πόνος

Εμετός (μερικές φορές)

Αφυδάτωση (μερικές φορές)

Ζάλη ή λιποθυμία, ειδικά κατά την παραμονή

Μια ταχυκαρδία

Tags: