Όλοι όταν συνηθίζουμε να φτιάχνουμε τσάι, πετάμε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια στο καλάθι των αχρήστων, αφού δεν ξέρουμε τα πολλαπλά τους οφέλη.

Που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε

Αν έχετε μελανιές, ερεθισμένο δέρμα ή αν σας έχει τσιμπήσει κάποιο έντομο, τα φακελάκια του τσαγιού μπορούν να λειτουργήσουν ως κρύες κομπρέσες. Βάλτε τα κάτω από το τρεχούμενο νερό και μετά τοποθετήστε τα στην προβληματική περιοχή.

Παράλληλα, μπορούν να δράσουν και κατά των μαύρων κύκλων, όμως γι’ αυτόν το λόγο θα πρέπει να τα βάλετε για αρκετή ώρα μέσα στο ψυγείο για να παγώσουν.

Τα χρησιμοποιημένα φακελάκια μπορούν επίσης να απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο σας. Βάλτε τα μέσα σε ανοιχτά σακουλάκια και δυσοσμία, τέλος.

Δεν εξαφανίζουν μόνο τη δυσοσμία του ψυγείου αλλά και των παπουτσιών σας. Πάρτε ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι, στραγγίστε το καλά και βάλτε το μέσα στα υποδήματά  σας. Αφήστε το για λίγη ώρα εκεί και έτσι θα φύγει η δυσοσμία.

Αν τα πιάτα σας έχουν πάνω τους κολλημένα λίπη και τα έχετε βάλει μέσα στον νεροχύτη για να μουλιάσουν, ρίξτε μέσα και τα φακελάκια. Έτσι θα καθαρίσουν πιο εύκολα.

Tags: