Αν έχετε καρδιαγγειακή νόσο, όπως θα σας έχουν επισημάνει και οι καρδιολόγοι καλό είναι να περιορίσετε τα κακά λιπαρά από τη διατροφή σας αφού φράζουν τις αρτηρίες της καρδιάς και προκαλούν έμφραγμα.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποια λιπαρά που όχι μόνο δεν κάνουν κακό αλλά αντίθετα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της.

Ένα από αυτά είναι το αβοκάντο το οποίο εκτός από εύγεστο συμβάλλει και στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Και οι ξηροί καρποί, μπορεί να είναι παχυντικοί, όμως διαθέτουν ιχνοστοιχεία και συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό και δρουν ενάντια της στεφανιαίας νόσου.

Άλλα λιπαρά που είναι σύμμαχοι της καρδιάς είναι το ελαιόλαδο, ο σολομός, οι σαρδέλες και τα φυσικά έλαια.

 

Tags: