Διίστανται οι απόψεις σχετικά με τον αυνανισμό, με άλλους να λένε πως βλάπτει την υγεία και αποξενώνει και άλλους να ισχυρίζονται πως τα οφέλη του είναι πολλαπλά αφού έτσι γνωρίζουμε καλύτερα το σώμα μας.

Τι όμως συμβαίνει πραγματικά;

Έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε πως η «σόλο καριέρα» αν έχει μεγάλη διάρκεια μπορεί να δημιουργήσει τραυματισμό στα γεννητικά όργανα, ενώ ερευνητές  από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα επισήμαναν πως ο αυνανισμός δεν έχει τα ίδια οφέλη με το σεξ.

Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης παράγονται ορμόνες και  φερεμόνες οι οποίες έχουν ευεργετική επίδραση για τον οργανισμό. Αντίθετα στην αυτοϊκανοποίηση αυτές οι ορμόνες δεν απελευθερώνονται.

 Για να μην σας απογοητεύσουμε όμως, η αυτοϊκανοποίηση έχει και τα θετικά της. Έρευνα που δημοσιευθήκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology έδειξε πως μειώνει κατά πολύ το στρες, ενώ οι σεξολόγοι τονίζουν πως όσοι κάνουν «σόλο καριέρα» μπορούν να γίνουν καλύτεροι εραστές αφού μαθαίνουν το σώμα τους καλύτερα. 

Tags: