Θέλετε να χάσετε κιλά όμως το αίσθημα της πείνας που νιώθετε κάθε τρεις και λίγο δεν σας βοηθά;

Μην πτοήστε! Υπάρχουν πέντε τροφές οι οποίες και σας χορταίνουν και σας βοηθάνε να χάσετε βάρος.

Σούπα

Αν είναι χειμώνας προτιμήστε να φάτε μία ζεστή σούπα καθώς είναι ιδιαίτερα χορταστική και συνάμα βοηθά στην απώλεια κιλών.

Η δρ Barbara Rolls, καθηγήτρια διατροφικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Penn State έχει μελετήσει το ρόλο του “μεγάλου όγκου νερού” στην διατροφή σε σχέση με το αίσθημα πληρότητας και την απώλεια βάρους.

Διαπίστωσε λοιπόν πως όσοι έτρωγαν ένα πιάτο σούπα πριν από το κυρίως πιάτο είχαν μείωναν κατά 20% την πρόληψη θερμίδων.

Αυγά

Άλλο ένα γεύμα που θα σας χορτάσει πλήρως χωρίς να σας φορτώσει περιττές θερμίδες, είναι τα αυγά.

Λόγω των πρωτεϊνών που περιέχουν εξαφανίζουν το αίσθημα της πείνας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Nutrition, οι άνθρωποι που έτρωγαν αυγά το πρωί  κατανάλωναν  κατά μέσο όρο 330 θερμίδες λιγότερες όλη την ημέρα από ό,τι οι ενήλικες που δεν έτρωγαν αυγό για πρωινό.

Ένα μήλο την ημέρα, τις θερμίδες κάνει πέρα

Αν σας αρέσουν τα φρούτα επιλέξτε, τα μήλα, τα οποία και θεωρούνται πλήρες γεύμα.

 Το συγκεκριμένο φρούτο έχει 75 θερμίδες και  3,5 γραμμάρια υδροδιαλυτών ινών.

H επιστημονική επιθεώρηση Appetite, έδειξε ότι οι γυναίκες που πρόσθεσαν τρία μικρά μήλα στη διατροφή τους  έχασαν  τουλάχιστον 1 κιλό σε 10 εβδομάδες παραπάνω σε σύγκριση με άλλες γυναίκες που ακολουθούσαν την ίδια βασική διατροφή χωρίς να τρώνε μήλα.

Βρώμη

Πολλές γυναίκες έχουν εντάξει στη διατροφή τους τη βρώμη και καλά έχουν κάνει. Μελέτη που έγινε  από το Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι έτρωγαν βρώμη κάθε πρωί είχαν είχαν χαμηλότερο ΔΜΣ από εκείνους που προτιμούσαν να τρώνε κάτι άλλο για πρωινό.

Ξηροί καρποί

Τώρα μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα ξηρούς καρπούς, αρκεί βέβαια να είναι ανάλατοι.

Έρευνες έδειξαν πως αν και έχουν πολλές θερμίδες διαθέτουν καλά λιπαρά. Λόγω των ινών μάλιστα που περιέχουν σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι και να μην αναζητάτε κάποιο άλλο σνακ μέσα στην ημέρα.

Ο καλύτερος τρόπος να τους φάτε είναι μαζί με ένα ποτήρι κρύο νερό.

 

Tags: