Αν κάθε φορά που γεύεστε μία απολαυστική μακαρονάδα, νιώθετε τύψεις για τις θερμίδες που περιέχει, είναι η ώρα να αναθεωρήσετε.

Αμερικανοί επιστήμονες με έρευνές τους διαπίστωσαν πως όσοι τρώνε ζυμαρικά τρέφονται πιο υγιεινά και καταναλώνουν λιγότερο λίπος συγκριτικά με εκείνος που προτιμάνε άλλες τροφές.

Οι λάτρεις της μακαρονάδας λοιπόν προσλαμβάνουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων.

«Οι νέες διατροφικές οδηγίες για τα έτη 2015-2020 ενθαρρύνουν την κατανάλωση όλων των τύπων σιτηρών, καθώς παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα ζυμαρικά μπορούν να αποτελέσουν δομικό συστατικό μιας καλής διατροφής. Η ανάλυση αυτή υπογραμμίζει τη διατροφική αξία των σιτηρών, όπως των ζυμαρικών» ανέφερε η διαιτολόγος Νταιάν Γουίλαντ, από την Εθνική Επιτροπή Ζυμαρικών της Αμερικής.

Tags: