Πολλοί άντρες όταν πάνε να φορέσουν προφυλακτικό χάνουν τη στύση τους με αποτέλεσμα να έρχονται σε δύσκολη θέση απέναντι στη σύντροφό τους.

Δύο εξιδεικευμένοι στο είδος τους γιατροί, η γυναικολόγος Δρ Jan Schifren, και ειδική στην αναπαραγωγική ενδοκρινολογία, καθηγήτρια στην Σχολή Ιατρικής του Χάρβαρντ και η Δρ Madeleine Castellanos, ψυχίατρος νευρολόγος με ειδίκευση στην σεξουαλική θεραπεία, καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Albert Einstein College of Medicine, συμβούλευσαν τους άντρες για το τι μπορούν να κάνουν.

Και οι δυο τους τονίζουν  πως καλό είναι ο άντρας να έχει δίπλα του και ήδη ανοιχτό το προφυλακτικό έτσι ώστε να μην του πάρει πολλή ώρα μέχρι να το φορέσει.

Όπως συμβουλεύουν,  μία πολύ καλή ιδέα θα είναι να τον βοηθήσει σε αυτό και η σύντροφος του έτσι ώστε να μην χάσει ο άντρας τη στύση του.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν, μπορεί ο άντρας εκείνη την ώρα να σκεφτεί μία ερωτική φαντασίωση που θα ήθελε να ζήσει. Έτσι θα αγγίζει το πέος του και δεν έχει «πτώση».

Η  Δρ Madeleine αναφέρει επίσης πως αν ο άντρας παρουσιάζει συχνά πρόβλημα στύσης καλό θα είναι να δοκιμάσει ένα προφυλακτικό φτιαγμένο από λάτεξ, ή ένα προφυλακτικό από πολυισοπρένιο (polyisoprene) ή από πολυουρεθάνη (polyisoprene), το οποίο μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερη αίσθηση στο σεξ.

Tags: