Την εικόνα του φτωχού κοριτσιού που μπορεί να μην έχει ευρώ στην τσέπη όμως αγαπάει με την καρδιά και όχι με το συμφέρον  έρχεται να ανατρέψει έρευνα που έκανε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις κατά τη διάρκεια των ετών 2008, 2013 και 2016, σε δείγμα 600 γυναικών ηλικίας από 25 ως 45 χρόνων, μέσης και ανώτερης μόρφωσης, με μηνιαία εισοδήματα έως 1.000 ευρώ και άνω των 2.000 ευρώ, κατοίκων βορείων και δυτικών προαστίων της Αθήνας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα κορίτσια που κατοικούν στα δυτικά προάστια θέλουν άντρα με υψηλό εισόδημα για να τους παρέχει ασφάλεια, ενώ εκείνες που κατοικούν στα Βόρεια δεν ενδιαφέρονται για τα λεφτά αλλά θέλουν ο σύντροφός τους να τους ελκύει ερωτικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που είχαν εισοδήματα πάνω από 2.000 ευρώ το μήνα, ήθελαν να νιώθουν ερωτική έλξη για τον σύντροφό τους και έδιναν βαρύτητα στο σεξ, ενώ από τις  γυναίκες που είχαν εισόδημα έως 1.000 ευρώ μόνο το 20% απάντησε πως ενδιαφέρεται για το σεξ.

«Στη κρίση, όμως, τα κριτήρια άλλαξαν άρδην, τουλάχιστον για τις γυναίκες που έχουν εισοδήματα έως 1.000 ευρώ το μήνα. Η γνωστή αρχαία ρήση, πως “ο έρ ωτας περνά από το στομάχι”, έρχεται να διαψεύσει την εξιδανικευμένη εικόνα, όπου ο έρως, τυφλός, διάλεγε τα θύματά του χωρίς να κοιτά το πορτοφόλι, αφού στο δείγμα της νέας έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου οι γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα επέλεξαν την οικονομική ασφάλεια και όχι τους γυμνασμένους κοιλιακούς», επισημαίνει ο κ. Κωσταντινίδης.

Tags: