Έχεις ανήσυχο ύπνο και δεν ξέρεις τι μπορεί να φταίει; Πέρα από το άγχος που έχεις για τα επαγγελματικά, τα οικονομικά και τα προσωπικά σου, που μπορεί να είναι και οι λόγοι για τους εφιάλτες που βλέπεις υπάρχουν και κάποιες τροφές που μπορεί να στους προκαλούν.

Μπορεί να σου αρέσουν τα πικάντικα φαγητά ωστόσο καλό θα είναι να μην τα προτιμήσεις το βράδυ καθώς έχουν την δυνατότητα να αυξάνουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και  τη θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να  επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο μας.

Πολλοί συνηθίζουμε να καταναλώνουμε ένα γλυκάκι πριν πέσουμε για ύπνο, ωστόσο αν θέλουμε να κοιμηθούμε όμορφα θα πρέπει να στερηθούμε αυτή τη γλυκιά μας συνήθεια.

Έρευνες έχουν δείξει πως 7 στους 10 ανθρώπους που καταναλώνουν γλυκά βλέπουν εφιάλτες το βράδυ στον ύπνο τους.

Όχι πες και στις μακαρονάδες καθώς έχουν μεγάλο γλυκαιμικό δείκτη ο οποίος διαταράσσει το σάκχαρο του αίματος με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να μην μπορεί να χαλαρώσει.

Άλλο ένα άκρως γευστικό φαγητό το οποίο δεν συνιστάται να το φας λίγο πριν κοιμηθείς, είναι η πίτσα. Λόγω των λιπαρών ουσιών που περιέχει, μπορεί να προκαλέσει καούρες και ενοχλήσεις κάτι που σίγουρα θα διαταράξει τον ύπνο σας.

 

Tags: