Μπορεί σε όλους μας να αρέσουν τα γλυκά, όμως θα πρέπει να τα ελαττώσουμε αρκετά, αν θέλουμε να ζήσουμε πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Κέντρο Καρκίνου Anderson του πανεπιστημίου του Τέξας, έδειξε πως τόσο η ζάχαρη όσο και η φρουκτόζη συνδέονται με δύο τύπους καρκίνου.

Η μελέτη έδειξε πως οι γυναίκες που κατανάλωναν πολλά γλυκά είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο στο μαστό, ο οποίος ήταν πιθανόν να κάνει μετάσταση στον πνεύμονα.

«Αυτή η μελέτη διερεύνησε την επίδραση της διαιτητικής ζάχαρης στην ανάπτυξη καρκινικών όγκων στους αδένες του μαστού σε ποντίκια πειραματόζωα, ενώ μελετήθηκαν και οι επιμέρους μηχανισμοί που μπορεί να οδηγούν στην ανάπτυξη των όγκων» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Lorenzo Cohen, καθηγητής στο Κέντρο Καρκίνου Anderson, και πρόσθεσε: 

«Διαπιστώθηκε ότι η ζάχαρη και ειδικά η φρουκτόζη, ήταν υπεύθυνη για τη διευκόλυνση της μετάστασης των υπαρχόντων καρκινικών όγκων στους πνεύμονες καθώς και για την αύξηση των ενζύμων 12-LOX και 12-ΗΕΤΕ τα οποία ευνοούν την διόγκωση των καρκινικών όγκων στον μαστό».

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Research.

Tags: