Πόσες φορές σας έχει τύχει όλα με κάποιον να είναι ιδανικά και παρόλο που νιώθετε ωραία και ερωτικά να δυσκολεύεστε να φτάσετε στην κορύφωση;

Σίγουρα, όχι λίγες.

Ποιες όμως είναι οι πιθανές αιτίες αυτής της δυσλειτουργίας;

Ο λόγος που δεν έχετε οργασμό μπορεί να είναι οργανικός.

Το αλκοόλ σκοτώνει τον οργασμό

Έρευνες έχουν δείξει πως ορισμένοι αναστολείς   επαναπρόσληψης  σεροτονίνης σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ εμποδίζουν τις γυναίκες να φτάσουν στην κορύφωση.

Άρα όσο κι αν λένε πως το αλκοόλ βοηθά τις γυναίκες να χαλαρώσουν και να ζήσουν έντονες ερωτικές στιγμές, αυτό είναι μύθος.

 

Η ψυχολογική κατάσταση πολύ μεγάλο ρόλο

 

Αν μία γυναίκα έχει κατάθλιψη ή απλά νιώθει θλιμμένη, δεν αφήνεται ολοκληρωτικά στα χέρια του συντρόφου της με αποτέλεσμα να μην φτάσει στην απόλυτη ηδονή.

 

Ο φόβος και το άγχος πάνω στο σεξ είναι κακός σύμβουλος

 

Το άγχος για το αν θα ικανοποιήσουμε πλήρως τον σύντροφό μας ή αν θα τα καταφέρουμε, μειώνει τις πιθανότητες να φτάσουμε στην κορύφωση. Βάλτε λοιπόν στην άκρη τα αρνητικά αυτά συναισθήματα και προσπαθήστε να χαλαρώσετε.

 

Μην έχετε ταμπού 

 

Έρευνες έχουν δείξει πως οι κοπέλες που μεγάλωσαν σε ένα συντηρητικό περιβάλλον στο οποίο το σεξ αποτελούσε ταμπού και ντροπή, δεν αφήνονται ολοκληρωτικά πάνω στο σεξ με αποτέλεσμα, ο οργασμός να είναι για εκείνες, άγνωστη λέξη.

 

‘Έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι

 

Όταν το ζευγάρι δεν έχει ουσιαστική επικοινωνία επηρεάζεται και η σεξουαλική του ζωή. Οι ερωτικές συνευρέσεις γίνονται ολοένα και πιο σπάνιες και μέσα από αυτές δύσκολα μία γυναίκα φτάνει στον οργασμό.

Tags: