​Θετική επίδραση στη μείωση του σακχάρου έχουν τα αμύγδαλα χάρη στην βιταμίνη Ε που περιέχουν.

Ο εύγεστος ξηρός καρπός δεν προσφέρει μόνο ηδονή στον ουρανίσκο αλλά έχει θετικές επιδράσεις στους ανθρώπους που έχουν διαβήτη τύπου 1 και 2.

Ο O 'Shea Kochenbach, διαιτολόγος στη Βοστόνη των ΗΠΑ, ανέφερε πως έρευνες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα μπορούν να περιορίσουν την αύξηση της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα και των επιπέδων ινσουλίνης μετά τα γεύματα.