​Απολαμβάνετε το σεξ όμως η φαγούρα που νιώθετε μετά σας χαλάει όλη τη διάθεση; Τι μπορεί να συμβαίνει και αισθάνεστε αυτό το ενοχλητικό συναίσθημα;

Προφυλακτικό

Ένας λόγος που μπορεί να σας προκαλεί φαγούρα στα γεννητικά όργανα είναι η χρήση προφυλακτικού. Μην ξεχνάτε πως κάποια προφυλακτικά είναι φτιαγμένα από λάτεξ, υλικό το οποίο μπορεί και να προκαλέσει αλλεργία.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε σ’ αυτή την περίπτωση; Φυσικά όχι να μην χρησιμοποιείτε προφυλακτικό αλλά να επιλέγετε αυτά που είναι φτιαγμένα από πολυουρεθάνη.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα

Μία άλλη αιτία μπορεί να είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που μπορεί να έχετε κολλήσει. Γι’ αυτό λοιπόν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν γυναικολόγο.

Εμμηνόπαυση

Αν είστε σαράντα ή λίγο παραπάνω, μία φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή μπορεί να δείχνει πως μπήκατε στην εμμηνόπαυση.Η μείωση των οιστρογόνων μπορεί να οδηγήσει σε λέπτυνση του κολπικού ιστού.

Μία πιο σπάνια περίπτωση είναι να έχετε αλλεργία στο σπέρμα. Καλό θα είναι λοιπόν ανάμεσα στους άλλους γιατρούς να επισκεφθείτε και έναν αλλεργιολόγο.