Τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούμε πριν και μετά το σεξ μας επισημαίνουν τα μέλη της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας.

Λίγο πολύ όλοι μπορεί να τους ξέρουμε όμως δεν τους εφαρμόζουμε πάντα.

Ένας από αυτούς είναι το πλύσιμο των γεννητικών οργάνων.

Θα πρέπει να τα πλένουμε τόσο πριν την σεξουαλική επαφή όσο και μετά. Παράλληλα δεν θα πρέπει να τα σκουπίζουμε με την ίδια πετσέτα που σκουπίζουμε τα πόδια ή άλλα μέλη του σώματός μας.

Άλλος ένας βασικός κανόνας είναι να πλένουμε τα χέρια μας τα οποία και όπως όλοι γνωρίζουμε έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σεξ.

Θα πρέπει να πηγαίνουμε τουαλέτα και πριν από την ερωτική πράξη και μετά. Με την ούρηση, απομακρύνονται τα βακτήρια, που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα με την επαφή.

Παράλληλα, θα πρέπει να φροντίζουμε τα εσώρουχά μας να είναι καθαρά και σίγουρα να φοράμε άλλο σλιπάκι μετά την σεξουαλική πράξη.

Η αποτρίχωση και το μανικιούρ δεν είναι απαραίτητα μόνο για να είμαστε πιο όμορφες αλλά και για την αποφυγή τραυματισμών ή μολύνσεων.

Απαραίτητο είναι και το προφυλακτικό ανεξάρτητα από το πόσο καιρό γνωρίζουμε κάποιον, καθώς δεν προστατεύει μόνο από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.