​Αν νομίζετε πως ο οργασμός προσφέρει μόνο ηδονή, κάνετε λάθος. Συμβάλλει και στο αντιμετωπιστούν κάποιοι πόνοι, οι οποίοι για μία γυναίκα είναι συνηθισμένοι.

Πονοκέφαλος

Μπορεί κάποιες γυναίκες όταν βαριούνται να κάνουν έρωτα με τον σύντροφό τους, να βρίσκουν ως δικαιολογία ότι έχουν πονοκέφαλο, αυτό όμως δεν στέκει.Σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cephalalgia, έδειξε πως ο οργασμός σε απαλλάσσει από τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους.

Πόνοι περιόδου

Όταν μία γυναίκα περιμένει να αδιαθετήσει σίγουρα έχει κάποιους πόνους οι οποίοι την εμποδίζουν να κάνει έρωτα με τον σύντροφό της. Οι ειδικοί της σεξουαλικής υγείας ωστόσο, επισημαίνουν πως ένας οργασμός θα την απαλλάξει από αυτούς τους πόνους, καθώς ενώ η μήτρα είναι χαλαρή, κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνεται η ροή του αίματος στο σημείο, κάτι που συμβάλλει στην ανακούφιση από τους πόνους.

Λόξιγκας

Αν υποφέρετε από χρόνιο ή και προσωρινό λόξιγκα, και γι’ αυτό η λύση είναι το σεξ. Μια έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Canadian Family Physician, ανέφερε την περίπτωση ενός άνδρα, ο οποίος είχε λόξιγκα έναν χρόνο και όταν έφτασε σε οργασμό, του έφυγε και δεν του ξαναήρθε.