​Πολλά έχουν ακουστεί σχετικά με την αυτοϊκανοποίηση με άλλους να ισχυρίζονται πως ωφελεί την υγεία και άλλους να λένε πως σαν τη σεξουαλική επαφή δεν είναι τίποτα.

Νέες πέντε έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας έρχονται να ρίξουν φω�� στο τι τελικά είναι ο αυνανισμός.

Πολλοί άνδρες αυτοϊκανοποιούνται όμως αυτό σύμφωνα με νέες μελέτες, μπορεί εκτός από απόλυτη ηδονή, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν μπορεί να προκαλέσει και τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα.

Σημαντικό ρόλο στον αυνανισμό, όπως αναφέρει η επιστημονική επιθεώρηση sex roles παίζει και η συχνότητα. Αν κάποιος πιο συχνά αυνανίζεται απ’ ό, τι κάνει σεξ με την σύντροφό του, τότε η σχέση τους φθείρεται και οι δυο τους αποξενώνονται.

Μπορεί κάποιοι να προτιμούν την αυτοϊκανοποίηση, όμως αυτή δεν έχει τα ίδια οφέλη για την υγεία μας με το σεξ. Όπως αναφέρει έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα οι ορμόνες και οι φερεμόνες παράγονται κατά τη διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων.

Ένα συν της αυτοϊκανοποίησης, σύμφωνα με τους σεξολόγους είναι πως μέσω αυτής, άνδρες και γυναίκες, μαθαίνουν καλύτερα το κορμί τους, και μαθαίνουν τι τους ευχαριστεί και τι όχι.

Από το ολότελα καλή και η Παναγιώτενα! Σίγουρα το σεξ να κάνει καλό στην υγεία αν όμως κάποιος δεν μπορεί να βρει ταίρι και ο αυνανισμός είναι μία λύση.

Έρευνες που δημοσιευθήκαν στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology έδειξε ότι οι περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν σε αυτή την πρακτική καθώς έτσι ανακουφίζονται από το στρες της δουλειάς και τα προβλήματα.