​Πολλοί είναι οι άνδρες που έχουν αμφιβολία σχετικά με το τι μπορεί να ερεθίσει μία γυναίκα. Έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και δημοσιεύτηκε στο περ��οδικό «Journal of Sexual Medicine», έδειξε ποια τελικά είναι τα ευαίσθητα σημεία στο σώμα μιας γυναίκας.

Τριάντα γυναίκες ξάπλωσαν και οι ειδικοί στα θέματα σεξουαλικής υγείας τους άγγιξαν ελαφρά και τους έκαναν μασάζ στην κλειτορίδα, στα χείλη του αιδοίου, στο λαιμό, στα χέρια και σε πολλά άλλα σημεία του σώματός τους προκειμένου να ανακαλύψουν τι τους ερεθίζει περισσότερο.

Τι έδειξε η έρευνα;

• Ο λαιμός, το εσωτερικό του χεριού και η περιοχή γύρω από το αιδοίο, ήταν εκείνα που ανταποκρίνονταν καλύτερα στο ελαφρύ άγγιγμα, ενώ η θηλή αποδείχτηκε ως η λιγότερο ευαίσθητη σε αυτό το είδος ερεθισμού.
• Η κλειτορίδα και οι θηλές ήταν τα πιο ευαίσθητα σημεία, όσον αφορά την σεξουαλική ευχαρίστηση, ενώ το πλευρικό μέρος του στήθους και η κοιλιά ήταν το λιγότερο ευαίσθητα.
• Τέλος, η κλειτορίδα και θηλή βρέθηκε ότι είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία στο γυναικείο σώμα όσον αφορά τις δονήσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κλειτορίδα ήταν το πιο ευαίσθητο σημείο στις δονήσεις σε σύγκριση με όλα τα μέρη του σώματος.