Μπορεί πολλές φορές αν θέλουμε να πειράξουμε κάποια φίλη μας να της λέμε πως είναι «νυμφομανής», όμως σύμφωνα με τους ειδικούς της ψυχικής υγείας η νυμφομανία είναι ασθένεια.

Πώς όμως μπορείτε να καταλάβετε αν όντως μία γυναίκα είναι νυμφομανής ή απλά της αρέσει να φλερτάρει; Κι όμως στις λεπτομέρειες κρύβεται η διαφορά.

Η βίβλος των ψυχικών διαταραχών «diagnostic and statistical manual of mental disorders», που έχει εκδοθεί στις ΗΠΑ, αναφέρει πως μία νυμφομανή μπορείς να την διακρίνεις από τα παρακάτω.Όταν συνεχώς μιλάει για το σεξ ακόμα και τις πιο άκυρες ώρες, όπως παραδείγματος χάριν όταν είναι στο γραφείο της. Οι νυμφομανείς συνηθίζουν να ανοίγουν συνέχεια συζητήσεις για την σεξουαλική δραστηριότητα.

Η ψυχαναγκαστική και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά, πολλές φορές, εμποδίζει την γυναίκα να έχει άλλες συμπεριφορές όπως ψυχολογικές, εργασιακές και άλλες. Ακόμα και να τις έχει όμως δεν δίνει ιδιαίτερη βάση σε αυτές.

Η ίδια πολλές φορές καταφεύγει και σε ψυχαναγκαστικό αυνανισμό αφού δεν της αρκούν οι σεξουαλικές δραστηριότητες παρόλο που είναι συχνές.

Ανεξέλεγκτη είναι και η συμπεριφορά της. Μπορεί δηλαδή να αλλάξει χαρακτήρα προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει.