Μία έρευνα που έγινε στη σχολή δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ έρχεται να ανατρέψει αυτά που μέχρι τώρα πιστεύαμε, για τον φραπέ.

Σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, που είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διατροφής στο εν λόγω πανεπιστήμιο, η καφεστόλη, που είναι ουσία που μπορεί να αυξήσει την χοληστερίνη, στο φραπέ υπάρχει σε μικρότερη ποσότητα.

Οπότε αν η χοληστερίνη σας είναι υψηλή μην προτιμήσετε ελληνικό καφέ ούτε γαλλικό αλλά φραπέ.

Ένα άλλο μεγάλο όφελος του συγκεκριμένου καφέ είναι πως έχει λιγότερη καφεΐνη από τους άλλους.