​Λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας που ταλαιπωρεί περίπου δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο φιλοδοξεί να δώσει το «Splendid Project».

Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια που στόχο έχει να ελέγξει την όρεξη μας. Φοιτητές από την Στοκχόλμη, που συμμετέχουν σε σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, χρησιμοποιούν μανόμετρα (συσκευές που μετρούν και καταγράφουν την πίεση που προέρχεται από κάποιον ατμό ή αέριο), μια εφαρμογή για smartphone και έναν αισθητήρα δραστηριότητας!

Στόχος είναι οι άνθρωποι να τρώνε σωστά, αλλά και να επιλέγουν το κατάλληλο φαγητό.

«Στην κορυφή του έχουμε τοποθετήσει έναν αισθητήρα που εστιάζει στο πως μασάμε την τροφή. Μόλις το συνδέσουμε, το βάζουμε στο αυτί μας και εκείνο αρχίζει να ανιχνεύει το μάσημα. Με κάποια επιπλέον επεξεργασία των δεδομένων κατά την διάρκεια της ημέρας είμαστε σε θέση να καταγράφουμε πόσο τρώει κανείς, χωρίς να παρακολουθούμε τα χέρια του», δήλωσε ο καθηγητής και επικεφαλής ερευνητής του «Splendid Project» Ιωάννης Ιωακειμίδης, στο euronews.

Οι ερευνητές δουλεύουν με αλγόριθμους για να αξιολογήσουν τα δεδομένα και στόχος τους είναι το Splendid να κυκλοφορήσει στην αγορά.
Οι φοιτητές ήταν πρόθυμοι να λάβουν μέρος στο επιστημονικό πείραμα μεγάλης κλίμακας, ενώ συνειδητοποίησαν και κάποια δικά τους διατροφικά λάθη.

Δείτε περισσότερα για το «Splendid Project» ΕΔΩ