Η μανία με τις υπερτροφές είναι γεγονός. Το πόσο καλό κάνουν στον οργανισμό επίσης και δη στον γυναικείο οργανισμό. Οι επιστήμονες όμως έρχονται να μεγαλώσουν τη λίστα των superfoods και πλέον μετά τα βατόμουρα, τα μούρα, το μπρόκολο, το σπανάκι, τη σόγια, τον σολομό, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τους ξηρούς καρπού��, το ελαιόλαδο και το τσάι, «φιγουράρει» και το σπέρμα! ΝΑΙ καλά διαβάσατε!

Μόλις ένα μόριο σπέρματος είναι ικανό να μεταλλάξει μια σειρά γυναικείων γονιδίων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνοντας την όραση, αυξάνοντας τη γονιμότητα, αλλά και αλλάζοντας τις συνήθειες ύπνου και διατροφής.

Και μιας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχουν οι «υπερτροφές», η εξίσωση είναι απλή!

Για την ώρα, το «πείραμα» έχει γίνει σε μύγες, αλλά οι επιστήμονες του University of East Anglia θεωρούν ότι πολλά από αυτά ισχύουν και για τους ανθρώπους, και συγκεκριμένα τις γυναίκες.

Εστιάζοντας σε μια πρωτεΐνη που υπάρχει στα σπερματοζωάρια, γνωστή και ως «πεπτίδιο του σεξ», η οποία επιφέρει αλλαγές και αντι��ράσεις σε μια σειρά γονιδίων, οι οποίες γίνονται αντιληπτές σε διαφορετικούς χρόνους και διάφορα σημεία του σώματος μετά τη σεξουαλική επαφή.

«Εξετάσαμε τα αποτελέσματα μιας αινιγματικής πρωτεΐνης του σπέρματος και ανακαλύψαμε σημαντικές μεταβολές σε γονίδια που συνδέονται με την ανάπτυξη των ωαρίων, την πρόωρη εμβρυογένεση, την ανοσία, τη συμπεριφορά και παραδόξως τα μονοπάτια της όρασης» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Τρέισι Τσάπμαν, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω πρωτεΐνη «μέγα ρυθμιστή», καθώς χαρίζει στα αρσενικά επιρροή πάνω στη συμπεριφορά και το αναπαραγωγικό σύστημα των θηλυκών.

Αν δεν είναι αυτός λόγος για περισσότερο σεξ, τότε ποιος μπορεί να γίνει;