​Σας αρέσει η μπύρα όμως την καταναλώνετε με τύψεις επειδή πιστεύετε ότι βλάπτει τον οργανισμό;

Τώρα νέα στοιχεία έρχονται να ανατρέψουν όλα αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα για το εύγεστο αλκοολούχο ποτό.

Μπύρα για γερά οστά

Η μπύρα περιέχει πυρίτιο, ένα στοιχείο που σχε��ίζεται με την υγεία των οστών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα αλλά αρκεστείτε στα δύο ποτηράκια την ημέρα.

Κάνει καλό στα νεφρά

Μία μελέτη που είχε γίνει το 2011, έδειξε πως η μπύρα μειώνει την εμφάνιση λίθων στα νεφρά, ενώ εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας της σε νερό, προκαλεί διούρηση.

Μπύρα για γερή καρδιά

Σε μελέτη που έγινε στην Ιταλία, σε δείγμα 200 χιλιάδων ανθρώπων απεδείχθη πως όσοι έπιναν ένα ποτήρι μπύρας την ημέρα είχαν κατά 31% μειωμένη πιθανότητα να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις. Αυτό συμβαίνει λόγω στις φαινόλες που περιέχει η μπύρα και οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές.

Μπύρα για να μην χάσετε το μυαλό σας

Ένα ποτήρι μπύρας την ημέρα μειώνει την πνευματική εξασθένηση των γυναικών μεγάλης ηλικίας τουλάχιστον κατά 20%.

Η μπύρα ρίχνει την αρτηριακή πίεση

Μια μελέτη του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ηλικίας από 25 έως 40 που έπιναν μπύρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρτηριακ�� πίεση σε σύγκριση με όσες κατανάλωναν άλλου είδους αλκοολούχου ποτού.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Περιέχει xanthohumol (ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται στα άνθη λυκίσκου και στην μπύρα), το οποίο καταπολεμά και απομακρύνει τα ένζυμα που προκαλούν καρκίνο.