​Σε ένα από τα πιο συνηθισμένα μπαχαρικά, που υπάρχει σε κάθε σπίτι, βρήκαν οι επιστήμονες το συστατικό που τονώνει τον εγκέφαλο, «απογειώνοντας» τις ικανότητες απομνημόνευσης και μάθησης!

Σύμφωνα με νευροεπιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Rush, η κανέλα έχει καθοριστική συμβολή στην μνήμη μας.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Neuroimmune Pharmacology, μετά από πειράματα σε ποντίκια τα οποία τρέφονταν με κανέλα, διαπίστωσαν ότι το μπαχαρικό μεταβολιζόταν στον οργανισμό σε βενζοικό νάτριο το οποίο, όταν εισερχόταν στον εγκέφαλο, αύξανε τη δραστηριότητα της πρωτεΐνης CREB.

Η CREB θεωρείται ότι ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι και τη μνήμη, οπότε, κατά τους ειδικούς, βάζοντας λίγη κανέλα στον καφέ ή το φαγητό μας δημιουργούμε ένα φυσικό τονωτικό για τον εγκέφαλό μας!