​Μπορεί οι γιαγιάδες μας να πιέζουν τις εγκυμονούσες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους να τρώνε πολύ γιατί «τρώνε για δύο», όμως έρευνα κατέρριψε το συγκεκριμένο μύθο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Drug and Therapeutics και η ομάδα που μελέτησε γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης τους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μόνο που απαιτείται είναι μια ισορροπημένη και φυσιολογική ποσότητα τροφίμων, φρέσκων φρούτων και λαχανικών και ίσως κάποια απλά συμπληρώματα για τον οργανισμό.

Όπως σημειώνουν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα πλούσια σε σύνθεση και ακριβά συμπληρώματα διατροφής συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία της μητέρας και του βρέφους και ότι αρκούν το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη D και μια ισορροπημένη διατροφή.

Υπογραμμίζουν μάλιστα πως η λήψη 400 μικρογραμμαρίων φυλλικού οξέως την ημέρα μπορούν να προστατεύσουν από πιθανούς νευρολογικούς κινδύνους στην ανάπτυξη του εμβρύου, ενώ δέκα μικρογραμμάρια βιταμίνης D είναι αρκετά για να έχει η μητέρα και το μωρό υγιή οστά.