Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους άθλησης είναι το τρέξιμο! Η Χριστίνα Καλτσίδη είναι μητέρα δύο παιδιών και η πρώτη της επαφή με το τρέξιμο έγινε μέσ�� μίας φίλης της πριν από δυο χρόνια. Από τότε τρέχει χειμώνα-καλοκαίρι.

Η ίδια μιλώντας στην κάμερα του Star είπε: «Είναι πάρα πολύ ωραίο το συναίσθημα το να τρέχεις έξω διάφορες διαδρομές».

Από την πλευρά της, η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου ανέφερε: «Το τρέξιμο είναι ψυχοθεραπεία».

Από το πρωί μέχρι το βράδυ άνδρες και γυναίκες ακούγοντας συνήθως μουσική κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε πάρκα, γειτονιές αλλά και σε στάδια.

Στη συνέχεια, η Μαρία Πολύζου υπογράμμισε: «Ο κόσμος αρχίζει να τρέχει γιατί νιώθει καλά. Το γεγονός ότι υπάρχουν και πολλοί αγώνες οφείλεται στο ότι κάποιος πάει για παράδειγμα την Κυριακή και εκτονώνεται».

Το τρέξιμο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι ανέξοδο. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως τους προσφέρει ευεξί��.

Να σημειωθεί ότι 30 λεπτά τρέξιμο 4 φορές την εβδομάδα θεωρείται ιδανικός τρόπος άσκησης για κάποιον που θέλει να χάσει κιλά και να γυμναστεί ταυτόχρονα.

Το εντυπωσιακό σε αυτό τον τρόπο άθλησης είναι ότι πολλοί ερασιτέχνες δρομείς παίρνουν μέρος σε αγώνες ακόμα και σε Μαραθώνιους διανύοντας ακόμα και 30 χιλιόμετρα.

Δείτε το βίντεο…