​Μία γιορτή χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας διοργανώνουν, για παιδιά και ενήλικες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, ο Δήμος Αμαρουσίου και η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Ε.Ε.Α.Ι.) υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, αύριο, Τετάρτη, 15 Ιουνίου.

Η εκδήλωση, με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μάρκο, θα γίνει από τις 17:00 και έως τις 21:00, στο ΟΑΚΑ (στην «Αγορά», Στοά Καλατράβα) στο Μαρούσι, με δωρεάν είσοδο. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν στο ειδικά διαμορφωμένο Luna Park και στον 5.000 τ.μ. παιδότοπο, ενώ ο Διονύσης Σχοινάς και ο Νεκτάριος Σφυράκης θα τραγουδήσουν live.

Σε συνέντευξη ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας, ο πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Ι., καθηγητής Ευγένιος Κουμαντάκης, αναφέρθηκε, τόσο στο δημογραφικό πρόβλημα, όσο και στην υπογονιμότητα και εστίασε στην πρόληψη. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μελέτες που κατ��γράφουν ένα μεγάλο ποσοστό ζευγαριών, περίπου 300.000, τα οποία δεν φθάνουν στο ποθητό αποτέλεσμα, στην απόκτηση παιδιού. Η αναπαραγωγική ηλικία, η ισορροπημένη διατροφή, η καλή υγιεινή του γεννητικού συστήματος και της υγείας γενικότερα, είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα του ζευγαριού», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ε.Ε.Α.Ι, Κωνσταντίνος Πάντος, μίλησε για την εκδήλωση, λέγοντας ότι «εκτός από τη χαρά που φέρνουν τα παιδιά στα γόνιμα ζευγάρια, αυτή η εκδήλωση στέλνει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας στα ζευγάρια που προσπαθούν για το αυτονόητο. Ταυτόχρονα θέλουμε να τονίσουμε ακόμη περισσότερο αυτό που όλοι μας ξέρουμε, ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον προορισμό ιατρικού τουρισμού και αυτό το δείχνουμε με την παρουσία πάρα πολλών ζευγαριών από το εξωτερικό. Παράλληλα έχουμε προσκαλέσει 27 δημοσιογράφους από τη Ρουμανία. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι η Ελλάδα ξέρει να γιορτάζει τη Γονιμότητα, η Ελλάδα ξέρει να αντιμετωπίζει και την Υπογονιμότητα».