​Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, όλες και όλοι ψάχνουμε εύκολους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να βγούμε... κορμάρες στην παραλία.

Ωστόσο, πολύ βασικό είναι να θυμάστε το ότι η υγεία είναι σημαντικότερη της αισθητικής και της ομορφιάς. Για αυτό και ο στόχος σας πρέπει να είναι να χάσετε λίπος και όχι απλώς βάρος (δηλαδή ΚΑΙ μυική μάζα). Παρακάτω θα δείτε τη λίστα με τις τροφές που καίνε το λίπος, την οποία δημοσίευσε το webmd.com!

Πράσινο τσάι: Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι συνεισφέρει στο αδυνάτισμα, επειδή ενισχύει τις διαδικασίες καύσης του κοιλιακού λίπους. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικών που μπορούν να επηρεάσουν τον μεταβολισμό για λίγο. Για ��α πάρετε το μέγιστο όφελος, μπορεί να χρειαστεί να πίνετε πράσινο τσάι αρκετές φορές την ημέρα.

Κανέλα: Έρευνες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να “συγκρατήσει” την όρεξή σας, ιδιαίτερα σε άτομα με διαβήτη τύπου-2. Αν σκοπός σας είναι το αδυνάτισμα, προσθέστε λίγη κανέλα στον καφέ σας, το τσάι, ή στο γιαούρτι για να προσθέσετε γλυκύτητα, χωρίς την προσθήκη θερμίδων.

Καυτερές πιπεριές: Οι καυτερές πιπεριές έχουν μια άγευστη χημική ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη. Η συγκεκριμένη ουσία έχει αποδειχτεί ότι περιορίζει την όρεξη και επιταχύνει ελαφρώς τον μεταβολισμό, αλλά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Ελληνικό γιαούρτι: Το κλασικό γιαούρτι έχει αρκετή πρωτεΐνη. Ο οργανισμός ξοδεύει περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) για να αφομοιώσει την πρωτεΐνη από ό,τι τους υδατάνθρακες. Επίσης, βοηθάει στο αδυνάτισμα, επειδή απαιτείται περισσότερος χρόνος για να διέλθει το γιαούρτι από το πεπτικό σας σύστημα και ως εκ τούτου σας διατηρεί πλήρεις (χορτασμένους) για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κινόα: Είναι μία από τις λεγόμενες “υπερτροφές” της σύγχρονης διατροφικής επιστήμης. Είναι είδος δημητριακών και περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, ενώ είναι τροφή πλούσια σε σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Η κινόα μαγειρεύεται όπως το ρύζι και το κους-κους, αλλά υπάρχουν διάφορες συνταγές με πρωτότυπες ιδέες χρήσης της.