Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους είναι πλέον γεγονός και ανήκει σε χειρουργική ομάδα στις ΗΠΑ.

Στο χειρουργικό τραπέζι βρέθηκε ένας 64χρονος άνδρας από το Χάλιφαξ, ονόματι Τόμας Μάνινγκ, ο οποίος το 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο του πέους και οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του γεννητικού του οργάνου.

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μία επέμβαση 15 ωρών στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στην Βο��τώνη, οι γιατροί "συγκόλλησαν" το νέο πέος στο σώμα του ασθενή.

Οι γιατροί είπαν ότι η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα σημαντική λόγω του μεγάλου ψυχολογικού κόστος που έχει στους ασθενείς η την απώλεια των γεννητικών οργάνων. Κάποιες φορές ο ακρωτηριασμός μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή να προβεί ακόμα και σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας, ο 64χρονος άνδρας θα μπορεί να ουρεί φυσιολογικά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, ενώ θα μπορεί να ανακτήσει τη σεξουαλική του δραστηριότητα μέσα στους επόμενους μήνες.

«Σήμερα ξεκινάω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, γεμάτο με ελπίδα», δήλωσε από την πλευρά ο Μάνινγκ, ο οποίος ελπίζει να επιστρέψει σύντομα στη δουλειά του αλλά και να βρει ξανά την αγάπη.

Αυτή είναι η τρίτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο. Η πρώτη επιτυχημένη έγινε το 2014 σε έναν 21χρονο από τη Νότια Αφρική.Ωστόσο, λίγα χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2006, η επέμβαση αυτού του είδους έγινε στην Κίνα, αλλά χωρίς επιτυχία.