Θέλετε να χάσετε πόντους και λίπος από τα πόδια και τους γλουτούς μιας που έρχεται καλοκαιράκι; Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Αερόβια άσκηση:

Η καύση θερμίδων εί��αι το κλειδί για τη μείωση του συνολικού σωματικού λίπους και αυτό επιτυγχάνεται με την αερόβια άσκηση. Επιλέξτε δραστηριότητες που καίνε πολλές θερμίδες, όπως η ποδηλασία, το τζόκινγκ και το σχοινάκι και προσπαθήστε να τις κάνετε πέντε φορές την εβδομάδα για μια ώρα, ώστε να παρατηρήσετε τη διαφορά.

Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά:

Δεδομένου ότι η μείωση του λίπους σχετίζεται με τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, δεν πρέπει να παραλείψετε το πρώτο γεύμα της ημέρας. Επιλέξετε ένα υγιεινό πρωινό που να συνδυάζει άπαχη πρωτεΐνη με σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Η πρωτεΐνη θα σας δώσει ενέργεια και θα βοηθήσει στην οικοδόμηση των μυών. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες θα σας προσφέρουν το συν��ίσθημα της πληρότητας για πολλές ώρες.

Επιλέξτε σνακ για να μην πεινάτε όλη την ώρα:

Τρώγοντας κάτι μικρό και υγιεινό κάθε τρεις με τέσσερις ώρες, θα μειώσετε τους πόθους σας για γλυκά και θα καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα όταν φτάσει η ώρα του κυρίως γεύματος. Φροντίστε να επιλέγετε σνακ που να έχουν λιγότερες από 150 θερμίδες και να είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

ffffffffffffffffffff.jpg

Κρατήστε ένα ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων:

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείτε να χάσετε λίπος μόνο με την άσκηση. Είναι σημαντικό να μειώσετε και τις θερμίδες που λαμβάνετε σε καθημερινή βάση. Μπορεί να σας ακούγετε κουραστικό να καταγράφετε ��ι τρώτε κάθε μέρα, όμως μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι κρατάνε ένα ημερολόγιο τροφίμων, χάνουν πιο εύκολα βάρος.

Να κοιμάστε τις σωστές ώρες:

Έρευνες δέιχνουν ότι όσοι κοιμούνται επαρκείς ώρες τη νύχτα, χάνουν πιο εύκολα λίπος, σε σχέση με εκείνους που πάσχουν από αϋπνίες.

Αγαπήστε το σώμα σας:

Αν έχετε γεννηθεί με το σωματότυπο «αχλάδι» και εάν έτσι είναι η μαμά σας, η γιαγιά σας και η αδελφή σας, τότε έχετε απέναντι σας τη γενετική και δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, βάλτε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας, αλλά κυρίως αγαπήστε το σώμα σας.