Αν δεν είσαι λάτρης της έτοιμης βαφής για τα αυγά, σου προτείνουμε να δεις τον τρόπο για να βάψεις τα αυγά με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας τρόφιμα από την κουζίνα σου.

Χρήσιμες οδηγίες για βαφή αυγών με φυσικό τρόπο:

Τα αυγά σου δεν χρειάζεται να είναι εντελώς φρέσκα αλλά τουλάχιστον τριών ημερών για να έχει ωριμάσει η μεμβράνη που τα καλύπτει και να βάβουν ομοιόμορφα.

Βράσε τα αυγά, μέχρι να γίνουν σφιχτά και άφησέ τα να παγώσουν.

Βρες τα τρόφιμα που θα χρησιμοποιήσεις και ρίξτα σε κατσαρολάκι μαζί με νερό. Για τα μπαχάρια, 1-2 κουταλάκια της σούπας αρκούν ενώ για τα υπόλοιπα, ρίξε μια χούφτα για κάθε κούπα νερού. Το νερό πρέπει να καλύπτει τα υλικά σου.

Βράσε τα υλικά για 10-15 λεπτά και άφησέ τα μέχρι να γίνει το νερό χλιαρό και να πάρει το χρώμα που θες.
Θυμήσου πως το χρώμα που βλέπεις στα κατσαρολάκια δεν θα είναι εξίσου έντονο στα αυγά.
Μετάφερε το μείγμα σε ψηλό ποτήρι για κάθε υλικό και ρίξε στο χλιαρό νερό 2-3 κουταλιές λευκό ξίδι.
Ανακάτεψε και με κουτάλι ρίξε μέσα ένα- ένα τα αυγά κι άφησέ τα μέχρι να χρωματιστούν.
Έπειτα προσεκτικά, τα μεταφέρεις πάλι με κουτάλι σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνεις να στεγνώσουν.
Επειδή το χρώμα δεν θα είναι γυαλιστερό, πέρασέ τα με χαρτί βουτηγμένο σε ελαιόλα��ο για να γυαλίσουν.

Και τα χρώματα για να βάψεις τα αυγά:

Μπλε: μούρα μπλε σε κονσέρβα ή μωβ χυμό σταφυλιού
Για μπεζ ή καφέ: στιγμιαίο καφέ, βρασμένα τσόφλια καρυδιού, μαύρο τσάι
Για πορτοκαλοκαφέ: σκόνη τσίλι
Για χρυσά: κρόκο Κοζάνης
Για πράσινα: φύλλα από σπανάκι
Για πράσινοκίτρινα: φλούδες από πράσινο μήλο

Για γκρι: ζουμί από πατζάρι
Για πορτοκαλί: καρότα, πάπρικα ή φλούδες από κίτρινο κρεμμύδι
Για ροζ: πατζάρια, κράνμπερις ή ράζμπερις
Για κόκκινα: χυμό από ρόδι, κεράσια κονσέρβα σε σιρόπι, φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια, πατζάρια, μούρα
Για βιολετί ή μοβ: κόκκινο κρασί, μικρή ποσότητα από φλούδες κόκκινου κρεμμυδιού
Για κίτρινα: φλούδες λεμονιού, χαμομήλι, πράσινο τσάι