Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ ανατρέπει τα δεδομένα γύρω από τον γυναικείο αυνανισμό! Συγκεκριμένα αποδεικνύει ότι η κατεξοχήν ανδρική ορμόνη, η τεστοστερόνη που θεωρείται ότι «ρυθμίζει» τη σεξουαλική επιθυμία των ��νδρών, στην πραγματικότητα σε υγιείς άνδρες δεν έχει καμία σχέση με τη διάθεση για σεξ.

Αντίθετα σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα γυναίκες που εμφανίζουν μεγαλύτερο ποσοστό τεστοστερόνης από το μέσο όρο παρουσιάζουν μεγαλύτερη διάθεση για αυνανισμό παρά για σεξουαλική επαφή με έναν άντρα!

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στην έρευνα απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τόσο την σεξουαλική ικανοποίηση όσο και τη συχνότητα του αυνανισμού, ενώ παράλληλα έδωσαν και δείγμα σιέλου ώστε να προσδιορισθούν τα επίπεδα των ορμονών στον καθένα (όπως η τεστοστερόνη και η κορτιζόλη -ορμόνη του στρες) και να κάνουν οι ερευνητές τις απαραίτητες συναρτήσεις.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν δείχνουν ότι το επίπεδο τεστοστερόνης στον οργανισμό των ανδρών δεν επηρεάζει καθόλου την διάθεση τους τόσο για σεξ όσο και για αυνανισμό!

Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης (η εμφάνιση των οποίων συνδέεται και με το άγχος), εκδηλώνουν μικρή διάθεση για σεξουαλική επαφή και έντονη για αυνανισμό.

Επίσης σε ένα πιο γενικό πλαίσιο οι άνδρες επέδειξαν μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ και αυνανισμό συγκριτικά με τις γυναίκες, στις οποίες όπως προκύπτει από την έρευνα η διάθεση για σεξουαλική επαφή εξαρτάται περισσότερο από κοινωνικούς παράγοντες σε αντίθεση με την επιθυμία για αυτοϊκανοποίηση που είναι σε μεγάλο βαθμό έμφυτη.