​Είστε από εκείνους τους άνδρες που θέλετε κάθε ώρα και στιγμή να βγάζετε προς τα έξω το σκληρό σας πρόσωπο και να δείχνετε ότι δεν εξαρτάστε από κανέναν; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, αφού σύμφωνα με έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου κάνετε κακό στην υγεία σας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιου Τζέρσι, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας, Νταϊάνα Σάντσες, δημοσίευσαν τι�� μελέτες τους στα περιοδικά Preventive Medicine και Journal of Health Psychology και σύμφωνα με αυτές οι πιο παραδοσιακοί και… «σκληροί» άνδρες αναβάλλουν πιο εύκολα τις επισκέψεις σε γιατρούς.

Μάλιστα όπως σημειώνουν οι ίδιες μελέτες, όταν τελικά πάνε στο γιατρό, δεν μιλάνε για τα προβλήματα υγείας τους, όσο ανοιχτά θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο συχνά λάθος διάγνωση από τους γιατρούς.

Επίσης οι άνδρες αυτοί έχουν την τάση να προτιμούν άνδρες γιατρούς, τους οποίους και θεωρούν πιο ικανούς σε αντίθεση με τους λιγότερο παραδοσιακούς άνδρες, που προτιμούν γυναίκες γιατρούς και είναι πιο ειλικρινείς μαζί τους όσον αφορά στα συμπτώματά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η συμπεριφορά αυτή εν μέρει εξηγεί και γιατί οι άνδρες τείνουν να ζουν λιγότερα χρόνια, αν και όπως διευκρινίζεται τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν και οι γυναίκες που έχουν ανάλογη συμπεριφορά, αν και είναι πιο σπάνια.