​Δίαιτες βγαίνουν από τα συρτάρια,ζυγαριές ξεσκονίζονται, ημερολόγια με SOS ημερομηνίες καρφιτσώνονται στα ψυγεία! Είναι η εποχή που ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τις εμφανίσεις του Πάσχα και του καλοκαιριού. Περιττά κιλά, κυτταρίτιδα, κατακράτηση υγρών, τοπικό πάχος «πρωταγωνιστούν» στις γυναικείες συζητήσεις, αφού αποτελούν τους αιώνιους "εχθρούς", από τους οποίους μικρά και μεγαλύτερα κορίτσια θέλουν να απαλλαγούν.

Εκτός από την σωστή διατροφή, το πολύ νερό και την γυμναστική, που όλοι οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι συστήνουν για μια υγιή και κομψή σιλουέτα, υπάρχουν αδυνατιστικά προϊόντα που μπορούν να λειτουργήσουν βοηθητικά στις προσπάθειες μας να χάσουμε κιλά.

slim2.jpgshutterstock_132040196.jpg

Το star.gr συνάντησε την διατροφολόγο Μαρία Λαμπροπούλου και αφού μας έκανε μια «ξενάγηση» στο ηλεκτρονικό φαρμακείο pharmacylive.gr για το οποίο εργάζεται, μας εξήγησε πως μπορούμε να χάσουμε κιλά εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Όπως είπε η Μαρία Λαμπροπούλου στο star.gr, «τα φαρμακευτικά προϊόντα αδυνατίσματος χωρίζονται σε 4 μεγάλες κατηγορίες. Το ποιο προϊόν θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από τις ανάγκες μας». Η διατροφολόγος του pharmacylive.gr έφτιαξε έναν χρήσιμο οδηγό-μπούσουλα για τις αναγνώστριες του star.gr.

-Αποτοξίνωση–Κατακράτηση υγρών: Υπάρχουν πολλά προϊόντα που βοηθούν στην απομάκρυνση τοξινών και δίνουν λύσεις για την κατακράτηση και το φούσκωμα. Συνήθως η εφαρμογή είναι για: 7-10 μέρες. Τέτοια προϊόντα έχουν συστατικά: φραγκόσυκο, πράσινος καφές, πράσινο τσάι .

-Κυτταρίτιδα: Υπάρχουν πολλά προϊόντα που βοηθούν στην βελτίωση της όψης του δέρματος, Χρειάζεται αγωγή από 1- 3 μήνες ανάλογα με την ανάγκη. Τα προϊόντα για την κυτταρίτιδα είναι σε πόσιμη μορφή ή εξωτερικής χρήσης δηλαδή κρέμες. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: μαϊντανός, αγριοκυπάρισσο, φύκια, πιπέρι, καφεΐνη .

Common_juniper_berries_Mica_B-1080x810.jpgkin.jpg

-Απώλεια λίπους: Υπάρχουν πολλά λιποτροπικά προϊόντα και προϊόντα για σμίλευση. Κρέμες ή συμπληρώματα διατροφής για μείωση πόντων και τοπικό πάχος (πχ κοιλιά). ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: πράσινος καφές, καρνιτίνη, συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA), κετόνες.

-Μείωση όρεξης: Υπάρχουν πολλά χάπια, πόσιμα ροφήματα ή τσίχλες για την μείωση της όρεξης. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: χρώμιο.

slim.jpgassets_LARGE_t_189761_54191895.jpg

Να θυμάστε ότι υπάρχουν ειδικά προϊόντα για ανθρώπους που λαμβάνουν φαρμακευτικές αγωγές για άλλες παθήσεις.

Αυτό ωστόσο που πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, όταν ξεκινάμε μια προσπάθεια για χάσιμο βάρους είναι πως α) η καλή ψυχολογία είναι το «α και το ω» β) δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δηλαδή οι ανάγκες από σώμα σε σώμα διαφέρουν γ) τα φαρμακευτικά προϊόντα δεν κάνουν θαύματα, αλλά μας βοηθούν σημαντικά, αν συνδυαστούν με άσκηση και σωστό διαιτολόγιο.

Αν θέλετε να αποκτήσετε ωραίο σώμα, θα πρέπει να εμπιστεύεστε τους ειδικούς και όχι .... τις γειτόνισσες !!!Πριν προμηθευτείτε οποιοδήποτε σκεύασμα, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας, και φιλτράρετε καθετί που αφορά την υγεία σας.

Kαλή Επιτυχία!!!