Είναι πλέον γεγονός!Το πρώτο ρομποτικό χέρι αποκατά��τασης κινητικότητας βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που έχουν παραλύσει στα άνω άκρα μετά από εγκεφαλικό ή άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Ο φυσιοθεραπευτής, Παντελής Κυριάκης μιλώντας αποκλειστικά στο Star είπε: «Με το μηχάνημα αυτό κινητοποιούμε το χέρι. Ένα χέρι παράλυτο, άτονο, αρχίζει σιγά σιγά με το μηχάνημα να ανακτά και πάλι τις κινήσεις που του λείπουν».

Το πρώτο ρομποτικό χέρι, δεν λειτουργεί με ρεύμα και δεν είναι διαγνωστικό μηχάνημα, αλλά καθαρά μέσο αποκατάστασης. Συνολικά, 15 ασθενείς έχουν ήδη δει βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους, αφού το να μπορέσει να πιάσει κανείς ένα αντικείμενο μετά από εγκεφαλικό ή άλλη πάθηση, είναι ένα βήμα εξαιρετικά σημαντικό.

«Ο ασθενής μετά από κάποιες ��υνεδρίες μπορεί και βλέπει ότι το χέρι του έχει πάρει μορφή χεριού και όχι το οιδηματώδες που είναι τώρα. Μπορεί να πιάνει, να ντύνεται. Όλα αυτά του δίνουν μεγάλη χαρά και ανακούφιση στο πρόβλημά του», πρόσθεσε ο κ. Κυριάκης.

Το χέρι σιγά σιγά ανοίγει το εύρος των κινήσεων που μπορεί να κάνει, αφού το μηχάνημα λαμβάνει την εντολή από τον εγκέφαλο και σιγά σιγά ενεργοποιεί τα νεύρα που έχουν μπλοκάρει. Η συσκευή δίνει σημαντικές ελπίδες σε όσους δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν τα άκρα τους μονά με φυσιοθεραπείες, γι’ αυτό και το όνομα της φέρει τον τίτλο: «Χέρι της ελπίδας».

Δείτε το βίντεο...