Τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες νευρολογικές παθήσεις σε νεότερες ηλικίες αντιμετωπίζουν οι γιατροί στην Γ΄ Παθολογική του νοσοκομείου Σ��ΤΗΡΙΑ.Παράλληλα στηρίζονται ψυχικά και ��ι συγγενεις-φροντιστες των ασθενων.

Η νόσος Αλτσχάιμερ ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα . Το 1-5% των ανθρώπων στις ηλικίες 60-65 θα παρουσιάσουν αλτσχάιμερ και μετά τα 80 έτη το ποσό αγγίζει το 10%.

«Το πρώτο σύμπτωμα είναι η διαταραχή της μνήμης. Στην αρχή η έναρξη είναι πιο ύπουλη αλλά στη συνέχεια η πάθηση εξελίσσεται και στο τέλος επηρεάζονται κι άλλες γνωσιακές λειτουργίες όπως ο λόγος και προσανατολισμός και στο τελικό η βάδιση και η κατάποση» δήλωσε η νευρολόγος του «Σωτηρία», Έλλη Κοντογιώργη.

Η αλλαγή που βιώνει ο ασθενής με Αλτσχάιμερ στη ζωή και την καθημερινότητα του είναι δραματική. Η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη για τους συγγενείς που πρέπει να φροντίσουν τον ασθενή και παράλληλα να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα!

«Είναι πολύ ψυχοφθόρο γι’ αυτο και οι ασθενείς χρειάζονται υποστήριξη και αντικαταθλιπτική αγωγή αλλά και φροντιστές» είπε χαρακτηριστικά στο Star η νευρολόγος του «Σωτηρία», Έλλη Κοντογιώργη και συμπλήρωσε:

«Στο νευρολογικό ιατρείο και εδώ στο ΣΩΤΗΡΙΑ εξυπηρετούμε νευρολογικές παθήσεις και πέρα των αμνιακών συνδρόμων, κεφαλαλγίες , επιληψία ,μυασθένειες».


Οι νευρολόγοι στη Γ΄ Παθολογική του «ΣΩΤΗΡΙΑ» δέχονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στα εξωτερικά ιατρεία ήπια περιστατικά νευρολογικής φύσης.

Στείλτε κι εσείς sms στο 19059 μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου γράφοντας τη λέξη ΣΤΗΡΙΖΩ και βοηθήστε στην ανακαίνισή της Ογκο��ογικής κλινικής και της Γ΄ Παθολογικής του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ, στηρίζοντας την πρωτοβουλία των 6 ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας!