Ευχάριστα νέα έρχονται από το νησί της Λέσβου, στον τομέα της υγείας... που οφείλονται στην επιμονή, την προσπάθεια και το μεράκι της ομάδας του επικεφαλής νευροχειρουργού, Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη.
​Μια πολύ δύσκολη επέμβαση για την αιμάτωση του εγκεφάλου πραγματοποιήθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλ��νης, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους για την αντιμετώπιση πολύ δύσκολων περιστατικών όπως γιγαντιαία ανευρύσματα, στένωση αρτηρίας ή όγκους που μέχρι τώρα πραγματοποιούνται μόνο σε ιδιωτικά νοσοκομεία.
Την επέμβαση έκανε ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ο οποίος από το 2011 που βρίσκεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης πραγματοποίησε σειρά δύσκολων επεμβάσεων που άνοιξαν νέους ορίζοντες για ένα νησιωτικό περιφερειακό νοσοκομείο.
«Η συγκεκριμένη επέμβαση γίνεται πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο σε πανελλαδικό επίπεδο» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο κύριος Μπαϊραμίδης συμπληρώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχει στο πλευρό του την διοίκηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και την οργάνωση των χειρουργείων.
Στη συγκεκριμένη επέμβαση, σύμφωνα με δημοσίευμα «των νέων της Λέσβου» το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αιμάτωση του εγκεφάλου 60χρονου ασθενούς, η οποία ήταν ελλιπής και εφαρμόστηκε η μέθοδος μπαϊπάς εγκεφάλου.
Iκανοποιημένος και ο ίδιος για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών του ο νευροχειρουργός του Βοστάνειου Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης τόνισε ότι «Χωρίς να παλέψει ο καθένας από μας προσωπικά, δεν πρόκειται να προκόψει ο τόπος τούτος».

Ακούστε τι είπε για την επέμβαση ο νευροχειρουργός στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
πηγή: lesvosnews.net