Λένε ότι ο,τιδήποτε είναι γευστικό κι απολαυστικό είναι και βλαβερό. Όπως για παράδειγμα η γλυκιά ζάχαρη ή το «αμαρτωλό» αλκοόλ.

Και τα δύο δημιουργούν κάτι σαν εξάρτηση. Αν όμως διακοπεί η κατανάλωσή τους, όλες οι έρευνες καταλήγουν στο ότι τα αποτελέσματα που μπορεί να διαπιστώσει κανείς στον εαυτό του, το σώμα του και τον οργανισμό του είναι μαγικά!

Αυτό τουλάχιστον εξομολογείται ένας Ολλανδός, ο Sacha, που δοκίμασε να μην καταναλώνει ζάχαρη, αλκοόλ και επεξεργασμένα τρόφιμα για ΕΝΑΝ μήνα.

τηρετρεη.jpg

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει το πείραμά του έκανε ένα τσεκ απ, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπίστωσε ότι σε γενικές γραμμές ήταν υγιής, αν και είχε τη χοληστερίνη του κάπως ανεβασμένη.

-Τα τρόφιμα που μπορούσε να φάει ήταν: Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, λιπαρά ψάρια, ξηροί καρποί, αυγά και γιαούρτι.

-Έπρεπε να αποφύγει τρόφιμα όπως: Πίτσα, χάμπουργκερ και φυσικά μπύρα, κρασί, σοκολάτες και ποπ κορν. Κι όχι μόνο... Πολλά τρόφιμα, ακόμα κι αν δεν το ξέρουμε, περιέχουν ζάχαρη: Ο πελτές ντομάτας, το κρύο τσάι, οι σως και πολλά άλλα.

Μετά από έναν μήνα διατροφής με πράγματα απλά και αγνά, δίχως ίχνος ζάχαρης, οι εξετάσεις μίλησαν από μόνες τους! Αποτέλεσμα; Η χοληστερίνη (αν και δεν είχε κόψει τα λιπαρά) είχε πέσει, το ίδιο και η πίεση, ενώ είχε εξαφανιστεί κι αυτή η ελαφριά αίσθηση δυσφορίας που αισθανόταν ορισμένα απογεύματα!

Όσο για το αν υπήρχε κάποια επίπτωση από αυτήν την αποχή; Μονάχα κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή του στην αρχή. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, τον αποζημίωσε!

Δείτε το βίντεο...