Αν νομίζατε ότι το πολύ σεξ κάνει καλό μόνο στη σχέση με την σύντροφό σας ή στη ψυχολογία σας, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε! Γιατί; Διότι, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology, οι άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή δύο φορές την εβδομάδα, είναι λιγότερο επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο συχνά. Άρα, κάνει καλό ΚΑΙ στην υγεία!

Ως εκ τούτου, για να μειώσουν τον κίνδυνο προσβολής από καρδιαγγειακές παθήσεις, οι άνδρες θα πρέπει να έχουν μια αρκετά ενεργή σεξουαλική ζωή.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι κατά τη διάρκεια του οργασμού, η ορμόνη οξυτοκίνη διεγείρεται, γεγονός που με τη σειρά του έχει άμεση επίδραση στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, ένα βασικό παράγοντα κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Επίσης, όταν ένα άτομο έχει αυξημένο στρες οι ορμόνες που απελευθερώνονται συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, με το σεξ τα επίπεδα του στρες μειώνονται, «παρασύροντας» μαζί τους τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και καρδιακής προσβολής.

Ακόμα, η σεξουαλική δραστηριότητα βοηθά στην μείωση του βάρους (όπως είναι γνωστό, το σεξ είναι μια μορφή άσκησης) και φέρνει υπνηλία και χαλάρωση, τα οποία επίσης συμβάλλουν προς μια υγιή καρδιά.

Τέλος, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Biological psychology, έδειξε ότι τα άτομα που κάνουν σεξ συστηματικά (εξαιρείται ο αυνανισμός), έχουν μειωμένη συστολική αρτηριακή πίεση και άρα λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιακή νόσο.

Συμπέρασμα: Αν δεν κάνετε δύο φορές την εβδομάδα σεξ, είστε περισσότερο επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις από άλλους που... το «τιμούν» το άθλημα!