Υπάρχει ��ια κατηγορία ανθρώπων που διατηρούνται αδύνατοι χωρίς κόπο! Ναι, αυτή η κατηγορία των εκνευριστικά τυχερών ανθρώπων. Μήπως όμως δεν είναι –μόνο- θέμα τύχης και γονιδίων;

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει, ότι εκείνοι που διατηρούνται αδύνατοι δίχως να καταβάλλουν προσπάθεια, έχουν την τάση να τρώνε πλούσιο πρωινό γεύμα και άφθονες σαλάτες και λαχανικά.

Το πρωινό τους αποτελείται κυρίως από φρούτα, γαλακτοκομικά και δημητριακά, ενώ το μεσημέρι ο ένας στους τρεις τρώει καθημερινά σαλάτα. Για την πλειονότητα, εξάλλου, το αγαπημένο κρεατικό είναι το κοτόπουλο, ενώ έξι στους δέκα τρώνε λαχανικά με το δείπνο τους.

Στην πραγματικότητα, ο ένας στους δέκα είναι χορτοφάγοι, ο ένας στους πέντε δεν πίνει αλκοόλ, σχεδόν οι μισοί (το 47%) δεν έχουν κάνει ποτέ στη ζωή τους δίαιτα και πάνω από ένας στους δέκα (το 16%) δεν ζυγίζονται ποτέ!

Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από ένα διαδικτυακό μητρώο αδύνατων ανθρώπων (Slim by Design registry), το οποίο δημιούργησαν επιστήμονες από το Food and Brand Lab του Πανεπιστημίου Κορνέλ, στη Νέα Υόρκη.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως, ότι το 90% των εθελοντών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν πως γυμνάζονται, με το 38% να αθλείται μία έως τρεις ημέρες την εβδομάδα, το 27% τέσσερις έως πέντε και το 25% καθημερινά.