​Μια έρευνα που έγινε στον Καναδά και έδειξε πως η επιλόχειος κατάθλιψη όχι μόνο δεν είναι γένους θηλυκού αλλά χτυπά και έναν στους οκτώ μέλλοντες μπαμπάδες!

«Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αρχίζουν και προκύπτουν ερωτήματα για τον άνδρα για το πόσο κάλος πατέρας θα είναι, ποσό καλή υγεία θα είναι του ίδιου ή και του παιδιού που θα έρθει, αν θα είναι αρκετός. Όλο αυτό μαζί γίνεται ένα κοκτέιλ που για τον άνδρα γίνεται αρκετά βαρύ» είπε στην κάμερα του Star ο ψυχίατρος Νίκος Γκούβας.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φοβούνται πως θα χάσουν την προσοχή της συντρόφου τους όταν γεννηθεί το παιδί, οι νέοι μπαμπάδες διατρέχουν σχεδόν τον ίδιο κίνδυνο με τις μαμάδες να νοσήσουν από επιλόχειο κατάθλιψη.

Μελέτη που έγινε στο Κεμπέκ του Καναδά για την επιλόχειο στους άνδρες έδειξε πως το 13,3% των πατεράδων είχαν έντονα συμπτώματα κατάθλιψης όταν γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί.

Είναι σημαντικό να γίνει έγκαιρα σωστή διάγνωση και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα συμπτώματα, ώστε να μη βιώσει κανένας γονιός δύσκολα, ενοχικά και θλιμμένα την πιο ξεχωριστή περίοδο της ζωής του.